Jaké jsou rozdíly???

Jaké jsou rozdíly???

Příspěvekod Zvědavec » pon 04. čer 2012 11:46:12

Byl jsem na stavební výstavě v Brně (bvv) a když jsem zkoumal jednotlivé komponenty garážových vrat, tak se mi zdálo, že jsou stejné. Kolečka, panty, dráhy se nelišily. Možná panely. Výrobci Lomax a Trido - stejný systém, složený ze stejných komponentů. Jen vrata Hörmann byla s jiným způsobem vyvážení. V čem je rozdíl?
Zvědavec

Re: Jaké jsou rozdíly???

Příspěvekod admin » pon 04. čer 2012 12:56:17

Dobrý den. Váš postřeh je dobrý. Naprostá většina výrobců (Lomax, Trido, Kružík, Olymps Door, Jimi Tore, Toors, ...) má komponenty pro výrobu garážových vrat (kolečka, panty, dráhy, pružiny, atd.) od firem Flexiforce a Doco. Od těchto firem nakoupí komponenty a podle potřeby je zkompletuje. Co je různé, jsou panely. V Evropě je několik velkých výrobců garážových panelů (sekcí) - např. Kingspane, Hoesch, Bremet, atd. Od těchto výrobců nakupují panely, které potom upraví na potřebnou délku.

U kování bych zásadní rozdíly nehledal u těchto velkých výrobců. Spíše bych byl opatrný s panely - pokud jsou od renomovaných výrobců, tak bych byl v klidu. Na rozdíl od panelů vyráběných na starých výrobních linkách.
Administrátor fóra garážových vrat
www.garazova-vrata.cz
admin
Administrátor

Zpět na Jaká vrata?